Har(en)monie: een ode aan diversiteit en vriendschap die de taalgrenzen overschrijdt

Op 27 maart zetten de kinderen van het 4e en 5e leerjaar van de Ecole Fondamentale de Haren en de Hoofdstedelijke Basisschool Harenheide het podium in vuur en vlam met een spetterend muzikaal optreden!

In het gemeenschapscentrum De Linde verraste het koor "Har(en)monie" het publiek. Het optreden was immers veel meer dan alleen een zangvoorstelling: het was een inspirerend en verbindend evenement, waarvan zowel de leerlingen, de personeelsleden en de ouders genoten hebben. 

Het koor Har(en)monie, begeleid door de getalenteerde Claire Spineux, heeft drie nummers gezongen voor de ouders en personeelsleden van de school: "Nous sommes tous pareils" van Les Enfantastiques (FR); "Yakalee Yakalea" van Eurokids (mix FR-NL); en "Hand in Hand" van Kinderen voor Kinderen (NL). De kinderen hebben al hun energie en enthousiasme gestoken in het leren van de teksten in beide talen, en... hebben zelfs een vleugje magie toegevoegd door enkele pakkende danspassen uit te voeren!

Deze activiteit, die deel uitmaakt van het grotere Buurscholenproject, biedt een antwoord aan verschillende noden: de Franstalige en Nederlandstalige leerlingen en personeelsleden samenbrengen in een gezellig moment, taalleren leuk maken en interculturele ontmoetingen aanmoedigen. Er vond een halve dag repetitie plaats op elke school. Vervolgens kwamen de kinderen samen om een schitterende voorstelling te geven, gekenmerkt door samenhang en harmonie.

Een succes! Een ware ode aan diversiteit en vriendschap die een onuitwisbare herinnering zal achterlaten ...

Bedankt aan Claire Spineux, pianiste en singer-songwriter, voor de begeleiding van de repetities en het kooroptreden.

harenmonie
Image
HARENMONIE